Neuroleiderschap

De kennis en bestuurkunde van het menselijk brein. Een relatief nieuw wetenschappelijk onderzoeksveld waaruit inmiddels blijkt dat wie begrijpt hoe zijn/haar brein werkt en niet werkt veel makkelijker invloed uit kan oefenen op zijn/haar werkelijkheid, omstandigheden, prestaties en gewenste gedragsveranderingen.

Bijvoorbeeld:

Je ligt savonds op bed nog een hele tijd te piekeren en kunt de slaap niet vatten of valt uiteindelijk in een onrustige niet verkwikkende slaap en wordt de volgende ochtend niet of minder uitgerust wakker waardoor je minder goed presteert en meer gaat piekeren. Je zou willen kunnen stoppen met piekeren maar het lukt niet. Doordat je focust op je onvermogen, op vragen en uitdagingen waar je geen passend antwoord op vindt blijft je brein (stress)hormonen aanmaken die je lichaam actief houden en het dus moeilijker maken om je te ontspannen, slaap te vatten en te presteren. Door technieken aan te leren waarmee je andere delen van je brein aan kan gaan spreken en gaat activeren, leer je bijvoorbeeld om minder stress- en meer gelukshormonen aan te maken waardoor je stress los kunt gaan laten, meer gaat ontspannen, makkelijker inslaapt, meer uitrust, beter gaat presteren en minder zult piekeren.

Dit is slechts een voorbeeld van hoe Neuroleiderschap je kan helpen. Door de werking van je brein te begrijpen en te besturen kun je jouw brein op allerlei gebieden van script laten veranderen en daarmee je realiteit veel makkelijker veranderen dan wanneer je dit via je denken en je gedrag zou proberen te doen.