Emotionele Freedom Technique (EFT)

EFT, ook bekend als de Tapping Technique, is een korte en makkelijk te onthouden doe-het-zelf techniek om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

EFT maakt  onderdeel uit van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties kwijt te raken.

De simpele tapping-stappen hebben een sterke invloed op bepaalde hersengebieden, meridianen (energiebanen) en je celgeheugen. Ze verminderen daar de te hoge prikkelactiviteit. Negatieve lading en emoties van belastende herinneringen kunnen daardoor makkelijker losgelaten worden waarna jij je snel beter zult voelen.

Bijvoorbeeld:

Je bent een goed functionerende zakenvrouw of zakenman maar elke keer dat je in het openbaar moet spreken voor een grotere groep breekt bij jou van binnen de paniek uit. Door te tappen vermindert de stress en angst vrijwel onmiddellijk. Door dan te blijven tappen verdwijnt ook de lading van voorgaande vergelijkbare situaties uit je lichaam en je brein. Hierdoor wordt de herinnering aan eerdere paniekaanvallen steeds vager en de angst voor herhaling ervan steeds kleiner. Je zult deze vaak al na een paar taprondes helemaal los kunnen laten waardoor je voor je het weet weer in volle kracht en zonder angst voor een groep kan gaan staan.