Emotionele Freedom Technique (EFT)

EFT, ook bekend als de Tapping Technique, is een korte en makkelijk te onthouden methode, doe-het-zelf techniek, om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

Het is een onderdeel van de Energetische Psychologie en is een positieve, effectieve en snelle methode om remmingen, angsten en andere negatieve emoties in een paar minuten kwijt te raken.

De simpele tapping-stappen hebben een sterke invloed in bepaalde hersengebieden en verminderen in die gebieden de te hoge prikkelactiviteit. Ze verwijderen de negatieve lading en emoties van belastende herinneringen.

Bijvoorbeeld:

Je bent een goed functionerende zakenvrouw of zakenman maar elke keer dat je in het openbaar moet spreken voor een grotere groep breekt bij jou van binnen de paniek uit. Door je te visualiseren dat je je in een dergelijke situatie bevindt en tegelijkertijd op specifieke punten op je lichaam te kloppen, vermindert de stress en lading van voorgaande vergelijkbare situaties uit je lichaam en je brein waardoor ze de herinnering hieraan en de angst voor hehaling ervan los kan laten en jij weer zonder paniek voor een groep kan gaan staan.